Tomatsoppa med boursinost

NYHET
tomatsoppa med boursinost
Foto: Campher
Julia tuvesson
Julia tuvesson

Tomatsoppa med boursinost

14 ingredienser

45 min

"När du väl upptäcker hur enkelt det är att laga släta soppor med hjälp av ugnen är det svårt att göra det på något annat sätt. Allt du gör är att slänga ihop en massa grönsaker, rot-frukter, färskostar, lök och annat i en form och säga ”hejdå, ha det så kul i ugnen”. Sedan mixar du bara ihop allt – kanske med lite vatten, buljong eller grädde och tadaaa! så har du en färdig middag." /Julia

Ingredienser

Bas

  • 800 g tomat
  • 1 spetspaprikor, urkärnad och i grova bitar
  • 0,5 zucchini, i mindre bitar
  • 1 boursinost (à 150 g)
  • 3-4 dl vatten
  • 2 tsk vitvinsvinäger (eller annan vinäger)
  • 0,5 krm strösocker
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • 1 förp färsk tortellini [à 400 g]
  • parmesanost, finriven
  • färsk basilika
  • 0,5 krm chiliflakes
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Dela tomaterna i klyftor och lägg i en ugnsform med bakplåtspapper tillsammans med paprika och zucchini. Ringla över 3 msk olivolja, salta och peppra. Placera boursinosten i mitten av formen. Rosta i cirka 40 minuter tills allt mjuknat, och rör gärna runt en eller två gånger under tiden så att det inte bränns.
  3. Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen medan grönsakerna rostas.
  4. Värm upp 3–4 dl vatten i en kastrull eller vattenkokare. Mixa de rostade grönsakerna och boursinosten med det varma vattnet. Tillsätt 2 tsk vinäger, 1 nypa strösocker, salt och peppar. Mixa igen tills du får en helt slät soppa.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med tortellini, parmesan, färsk basilika, chiliflakes och lite olivolja.