Tomatsallad med parmesanchips

Tomatsallad med parmesanchips
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tomatsallad med parmesanchips

7 ingredienser

Förgyll din tomatsallad med knapriga chips som smakar härligt av parmesanost.

Ingredienser

  • 8 tomater
  • 8 färska basilikablad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 rödlök
  • salt
  • 20 g parmesanost
  • 100 g salladsblad

Gör så här

  1. Parmesanchips: Sätt ugnen på 200°. Rita 8 ringar ca 5 cm i diameter på bakpapper. Riv parmesanosten och strö ca 2 tsk ost i varje ring. Platta till och grädda i nedre delen av ugnen i 4 - 5 minuter. Låt svalna och lossa sedan på chipsen.
  2. Tomatsallad: Skiva tomaterna. Hacka rödlök och basilika och strö över. Salta och ringla olivolja över tomaterna.
  3. Fördela sallatsbladen på fyra tallrikar. Lägg på tomatsalladen och toppa med parmesanchips.