Tomatbräserad kyckling med saffransbulgur

POPULÄRT
koket.se
Tomatbrässerad kyckling med saffransbulgur
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Tomatbräserad kyckling med saffransbulgur

17 ingredienser

40 min

Smakrik middag med inspiration från marockansk tagine - här låter Paul saftig kycklinglårfilé bräseras i enkel tomatsås med citron. Till serveras en gyllengul saffransbulgur med nötter, frön och russin.

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 dl hasselnötter, skalade
  • 0,5 dl russin
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl kycklingbuljong
  • salt

Tomatbrässerad kyckling

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 krm pimiento
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk gröna oliver utan kärnor, spara spadet från burken (à ca 280 g)
  • 1 citron, endast skal (ekologisk)

Yoghurtsås

  • 2 dl yoghurt
  • 1 msk honung
  • 0,5 klyfta vitlök, finriven

Gör så här

  1. Koka hasselnötter och solroskärnor mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
  2. Blanda nötter och kärnor med bulgur, russin, salt, saffran och kycklingbuljong i en kastrull. Koka upp under lock och låt stå på svag värme med lock ca 10 minuter.
  3. Salta och peppra kycklingen. Stek den runt om i en panna. Krydda med pimiento och oregano.
  4. Skala och finhacka lök.
  5. Tillsätt krossade tomater och finhackad lök. Riv över citronskal och häll på lite vatten. Sjud ett par minuter tills kycklingen är genomstekt.
  6. Häll av oliverna och spara lagen.
  7. Tillsätt lite av olivlagen i pannan med kycklingen, smaka av. Smaka sedan av med salt och svartpeppar. Ta från värmen och strö över oliverna.
  8. Blanda yoghurten med honung, riven vitlök och salt.
  9. Servera kycklingen med bulgur och yoghurtsås.