Tomatbakad torskrygg med krutonger på pitabröd

koket.se
Tomatbakad torskrygg med krutonger på pitabröd
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Tomatbakad torskrygg med krutonger på pitabröd

14 ingredienser

30 min

Het fiskrätt med torsk som bakas i ugnen tillsammans med körsbärstomater. Precis efter att fisken tas ur ugnen toppas den med en örtig chiliröra. Bjud med krispiga pitachips.

Tips! Vill du ha mindre hetta går det bra att ersätta chilin med paprika.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port torskrygg
  • 1 vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • 3 chilifrukt, gärna i olika färg för effektens skull
  • 250 g körsbärstomater
  • olja, till fisken
  • salt
  • peppar

Pitachips

  • 3 libanesiska pitabröd
  • olja, till fritering
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär pitabrödet i mindre bitar. Stek/fritera dem i rikligt med olja i en stekpanna. Låt rinna av på papper och salta.
  3. Lägg fisken i en oljad ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Lägg tomaterna runt fisken och baka i ugnen ca 20 minuter.
  4. Finhacka vitlöken. Blanda vitlöken med citronsaft. Hacka koriander och persilja. Finhacka chilifrukten. Blanda vitlöken med örter, chili och olivolja till en röra.
  5. Häll röran över fisken när du tar ut den ur ugnen. Servera fisken med pitachips och ev kokt ris.