Tomat- och saffranssoppa med fröknäcke

45 m
4
Spela video Tomat- och saffranssoppa med fröknäcke
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Fröknäcke

  • 1 dl teffmjöl eller majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl vatten, kokande

Soppa

  • 1 stor gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk tomatpuré
  • ca 400 g vita små bönor
  • ca 800 g krossade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 0,5 g saffran
  • 1 msk japansk soja
  • salt och peppar

Topping

  • creme fraiche
  • gräslök, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop mjöl, fröer och salt i en bunke. Koka upp vattnet. Tillsätt olja, vatten och blanda runt ordentligt.
  3. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper på en plåt och kavla ut den tunt. Ta bort det översta pappret och baka i ugnen i ungefär 35 minuter.
  4. Gör soppan under tiden: Hacka gul lök och vitlök fint.
  5. Stek lök och vitlök till de blir genomskinliga i 3 msk olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt den steka ett tag för att få fram mer smak.
  6. Tillsätt bönorna, de krossade tomaterna och buljongen. Rör runt och låt koka utan lock i ungefär 15 minuter tills den tjocknar.
  7. Tillsätt saffran, soja, salt och peppar. Mixa soppan slät.
  8. Servera med en klick crème fraiche, hackad gräslök och fröknäcket!
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept