Tomat och jordgubbar med aromatiska örter

Tomat och jordgubbar med aromatiska örter
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Tomat och jordgubbar med aromatiska örter

15 ingredienser

30 m

Nu när sommaren närmar sig är tomaterna och jordgubbarna som godast. Här serveras de med aromatiska örter vilket tar dem till en ny nivå!

Ingredienser

portioner
  • 500 g plommontomat
  • 8 g salt
  • ca 0,5 krm strösocker
  • 1 msk vinäger
  • 300 g körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • 8 jordgubbar (röda)
  • 8 jordgubbar (vita)
  • 4 tsk chiliolja
  • örtolja
  • blandade örter

Servering

  • citronverbena
  • ätbara blommor
  • citrontimjan (bladen)

Gör så här

  1. Mixa plommontomater med salt, socker och vinäger. Häng av blandningen i en sil.
  2. Skär ett kryss i skinnet på körsbärstomaterna. Koka dem sedan hastigt och kyl i ett isbad.
  3. Skala körsbärstomaterna försiktigt och lägg ned dem i en bunke med olivolja och salt så att de marineras.
  4. Snoppa jordgubbarna och dela dem på hälften.
  5. Lägg körsbärstomater och jordgubbar i en tallrik, garnera med chiliolja, örtolja och örter.
  6. Slå vattnet från de avhängda tomaterna över.