Tomat och jordgubbar med aromatiska örter
Tomat och jordgubbar med aromatiska örter
15 ingredienser
30 m
Nu när sommaren närmar sig är tomaterna och jordgubbarna som godast. Här serveras de med aromatiska örter vilket tar dem till en ny nivå!
Ingredienser
- 500 g plommontomat
- 8 g salt
- ca 0,5 krm strösocker
- 1 msk vinäger
- 300 g körsbärstomater
- 4 msk olivolja
- salt
- 8 jordgubbar (röda)
- 8 jordgubbar (vita)
- 4 tsk chiliolja
- örtolja
- blandade örter
Servering
- citronverbena
- ätbara blommor
- citrontimjan (bladen)
Gör så här
- Mixa plommontomater med salt, socker och vinäger. Häng av blandningen i en sil.
- Skär ett kryss i skinnet på körsbärstomaterna. Koka dem sedan hastigt och kyl i ett isbad.
- Skala körsbärstomaterna försiktigt och lägg ned dem i en bunke med olivolja och salt så att de marineras.
- Snoppa jordgubbarna och dela dem på hälften.
- Lägg körsbärstomater och jordgubbar i en tallrik, garnera med chiliolja, örtolja och örter.
- Slå vattnet från de avhängda tomaterna över.