Tomat- och balsamicopasta
Tomat- och balsamicopasta
11 ingredienser
30 min
En pastarätt som Siris barn älskar! Pastan låter Siri koka klart i den goda tomatåsen och på slutet vänds rucola ned. Riv över generöst med parmesan vid servering.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 2 rödlökar
- 5 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk hela konserverade tomater, à 500 g
- 3 msk balsamvinäger
- salt
- peppar
Till servering
- 400 g pasta
- 100 g rucolasallad
- parmesanost, till servering
Gör så här
- Skala och hacka löken och vitlöken.
- Häll olivoljan i en stor kastrull och värm på medelhög värme.
- Stek lök och vitlök tills löken är glansig. Tillsätt sedan tomatpuré.
- Rör runt och höj värmen, tillsätt balsamvinäger.
- Tillsätt tomaterna och koka upp ordentligt. Salta och peppra.
- Koka tills tomatsåsen inte är vattnig men heller inte helt torr.
- Koka pastan några minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av och spara lite pastavattnet.
- Koka klart pastan i såsen, rör runt och tillsätt lite pastavatten.
- Vänd ned rucola och servera med riven parmesan!