Tomat- och balsamicopasta

NYHET
koket.se
Tomat- och balsamicopasta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Tomat- och balsamicopasta

14

11 ingredienser

30 min

En pastarätt som Siris barn älskar! Pastan låter Siri koka klart i den goda tomatåsen och på slutet vänds rucola ned. Riv över generöst med parmesan vid servering.

Ingredienser

portioner
  • 2 rödlökar
  • 5 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk hela konserverade tomater, à 500 g
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 400 g pasta
  • 100 g rucolasallad
  • parmesanost, till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Häll olivoljan i en stor kastrull och värm på medelhög värme.
  3. Stek lök och vitlök tills löken är glansig. Tillsätt sedan tomatpuré.
  4. Rör runt och höj värmen, tillsätt balsamvinäger.
  5. Tillsätt tomaterna och koka upp ordentligt. Salta och peppra.
  6. Koka tills tomatsåsen inte är vattnig men heller inte helt torr.
  7. Koka pastan några minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av och spara lite pastavattnet.
  8. Koka klart pastan i såsen, rör runt och tillsätt lite pastavatten.
  9. Vänd ned rucola och servera med riven parmesan!