Färsk tortellini med champinjoner och nötter

Färsk tortellini med champinjoner och nötter
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK 2025
Tom Sjöstedt SMK 2025

Färsk tortellini med champinjoner och nötter

12 ingredienser

25 min

Snabblagad, men annorlunda pastarätt med härlig färg och knapriga hasselnötter.

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk tortellini med ricotta och spenat
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 400 g champinjoner
  • 50 g hasselnötter
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 ask krasse
  • 1 citron, skalet
  • 50 g babyspenat
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet tillsammans med gurkmejan.
  2. Stek svampen knaprig i olivoljan, salta och peppra. Rosta nötterna i ugnen ca 8 min, tills dom fått färg.
  3. Blanda allt och servera på tallrik. Garnera med olivolja, citronskal, babyspenat, krasse och svartpeppar.