Tom Kha Gai – Signes thaikycklingsoppa

11 röster
35 m
4
Tom Kha Gai – Signes thaikycklingsoppa
Foto: Signe Strålin

Sveriges yngsta mästerkock 2016 Signes recept på en riktigt god kycklinggryta med grön curry och kokosmjölk.

Maya Samuelssons dryckestips:

Beijing 8 Organic Iced Tea Mango Citrus, Systembolaget Nr 1955, Sverige

Belvoir Ginger Beer, Storbritannien

Kiviks Musteri Äppelmust Årets Skörd, Sverige

Golden Ganjal, Systembolaget Nr 1904, Sverige

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 msk grön currypasta
  • 3 limeblad (”kaffir”)
  • citrongräs
  • olivolja, till stekning
  • 2 dl vatten
  • 800 ml kokosmjölk
  • 2 kycklingfiléer, strimlade
  • 1 lime
  • 1 msk fisksås
  • korianderblad, färska
  • thaibasilikablad, färska
  • 1 röd paprika, grovt skuren
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs currypasta, limeblad och citrongräs i olivolja i en gryta.
  2. Häll på vatten och kokosmjölk och låt sjuda i ca 15 min. Lyft från värmen och låt vila i 5 minuter.
  3. Lägg i kyckling, lime och fisksås. Låt sjuda i 10 minuter till.
  4. På slutet lägg i paprika och färska thaibasilikablad och korianderblad. Ta bort citrongräs och limeblad, de ska ej ätas
4 november 2016

Fler goda recept