Tofunuggets med krispig kålsallad och currymajo

Tofunuggets med krispig kålsallad och currymajo
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Tofunuggets med krispig kålsallad och currymajo

1

17 ingredienser

45 min

Fraisga tofunuggets serverade med en snabb och enkel kålsallad med äpple, currymajonnäs och pommes.

Ingredienser

portioner4
  • 400 g fast tofu

Panering

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havredryck
  • rapsolja, till fritering

Kålsallad

  • 0,5 vitkål
  • 1 grönt äpple
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 3 msk rapsolja
  • salt

Currymajo

  • 1 msk curry
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 4 msk vita sesamfrön

Till servering

  • 800 g pommes frites, frysta
  • 1 kruka färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pressa ut så mycket vätska ur tofun som du kan, linda in den i en kökshandduk och lägg något tungt på så att vattnet pressas ut.
  3. Bryt tofun i trevliga nuggets (mindre bitar).
  4. Vispa ihop mjöl (spara lite mjöl i en skål) och havredryck till en tjock smet.
  5. Vispa ihop majonnäs med curry, agave och japansk soja.
  6. Strimla vitkålen. Skär äpplet i tunna stavar. Skiva löken tunt.
  7. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft och rapsolja till salladen. Salta och rör om väl.
  8. Rosta sesamfröna.
  9. Hetta upp rapsolja i en kastrull till ca 180 grader.
  10. Doppa tofubitarna först i mjöl, sen i smeten. Fritera tofubitarna i omgångar tills gyllene. Lyft upp och låt rinna av på galler. Salta.
  11. Vänd runt varma pommes frites med koriander och sesamfrön.
  12. Servera nuggets med kålsallad och pommes samt currymajo.