Toast med skogssvampsstuvning

Toast med skogssvampsstuvning
Foto: Tv4

Toast med skogssvampsstuvning

Av: Jimmy - Mellerud

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Toast med skogssvampsstuvning är en klassik rätt som alltid gör sig fint som förrätt innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Svampstuvning

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 400 g svamp (t.ex. blomkålssvamp, trattkantarell och gul kantarell)
  • 1 msk ostronsås
  • salt
  • peppar

bröd

  • 4 skivor formfranska
  • smör, att steka i
  • 1 klyfta vitlök

Servering

  • 4 kvistar timjan, till dekoration

Gör så här

Stuvning

  1. Hacka löken smått. Smält smör i en kastrull, lägg i lök och stek tills den blir mjuk.
  2. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Lägg i svamp och ostronsås och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Bröd

  1. Skär av kanterna på brödet. Värm upp smör i stekpannan, vänta tills det blir ljusbrunt.
  2. Lägg i brödskivorna och stek tills brödet blir gyllenbrunt på båda sidor.
  3. Skär vitlöksklyftan i 2 delar. Dra vitlöken med snittytan neråt över brödskivorna.

Servering

  1. Lägg stuvningen på brödet, toppa med en liten timjankvist och servera direkt.