Toast med skogssvampsstuvning

Toast med skogssvampsstuvning
Foto: Tv4

Toast med skogssvampsstuvning

13

6 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Toast med skogssvampsstuvning är en klassik rätt som alltid gör sig fint som förrätt innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Svampstuvning

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 400 g svamp (t.ex. blomkålssvamp, trattkantarell och gul kantarell)
  • 1 msk ostronsås
  • salt
  • peppar

bröd

  • 4 skiva formfranska
  • smör, att steka i
  • 1 klyfta vitlök

Servering

  • 4 kvist timjan, till dekoration

Gör så här

  1. Stuvning
    Hacka löken smått. Smält smör i en kastrull, lägg i lök och stek tills den blir mjuk.
  2. Häll i grädden och låt koka upp under omrörning. Lägg i svamp och ostronsås och låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bröd
    Skär av kanterna på brödet. Värm upp smör i stekpannan, vänta tills det blir ljusbrunt.
  4. Lägg i brödskivorna och stek tills brödet blir gyllenbrunt på båda sidor.
  5. Skär vitlöksklyftan i 2 delar. Dra vitlöken med snittytan neråt över brödskivorna.
  6. Servering
    Lägg stuvningen på brödet, toppa med en liten timjankvist och servera direkt.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer