Toast med rökt älghjärta

Toast med rökt älghjärta
Foto: Tv4

Toast med rökt älghjärta

Av: Nils - Örnsköldsvik

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

4 h

Toast med rökt älghjärta och västerbottenskräm är en annorlunda men välsmakande förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor bröd, rostade
  • 100 g rökt älghjärta (eller annat rökt kött)
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 förp mâchesallad (eller rucola)

Gör så här

  1. Skär hjärtat i tunna skivor och sedan i små tärningar.
  2. Blanda samman crème fraîche, ost och sambal oelek. Tillsätt köttet.
  3. Bred ut röran på brödet.
  4. Sätt folie runt och ställ i kylen i 2 timmar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Gratinera brödskivorna mitt i ugnen i ca 4 minuter.
  6. Låt svalna några minuter, skär upp och servera med mâchesallad eller rucolasallad.