Toast med kantareller

Toast med kantareller
Foto: TV4

Toast med kantareller

0

9 ingredienser

20 min

Smörstekta kantareller med en skvätt grädde i på frasigt stekt surdegsbröd - ibland behöver något riktigt gott inte vara svårare än så. 

Ingredienser

portioner4
  • 500 g kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 4 skivor surdegsbröd
  • persilja, finhackad
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Stek kantarellerna i lite olja i en stekpanna på mycket hög värme och låt all vätska koka bort. Tillsätt 2 msk smör och schalottenlöken. Salta och peppra. Låt fräsa några minuter. Tillsätt grädden precis före servering och låt den koka in kort.
  3. Stek bröden i smör i en stekpanna. Bröden ska få fin färg på bägge sidor.
  4. Servera den stekta svampen med bröden. Garnera med persilja.