Klassisk inlagd sill Dagen innan du ska servera ”sillen” skär du auberginen i ca 0,5 cm tjocka skivor. Salta och låt dra i några minuter så att den beska vätskan drar ur.
Skölj bort saltet och skär skivorna i ”sillstorlek”, ca 3,5 x 1,5 cm.
Koka bitarna i vatten i någon minut så att de precis blir mjuka. Häll av vattnet och lägg auberginebitarna åt sidan tills lagen är klar.
För att göra lagen så blandar du ihop alla ingredienserna och kokar upp på spisen.
Så fort det kokat och sockret löst upp sig i lagen tar du av den från spisen och låter svalna.
Skala och skiva lök. Skölj dillen och plocka stora kvistar.
Blanda auberginen, löken och dillen i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylskåpet över natten.
Gubbröra
Skala och finhacka rödlöken. Häll av lagen från sillen och kaprisen och finhacka dem bägge. Finhacka örterna.
Blanda rödlök, sill, kapris, örter, majonnäs, havrefraiche, svart salt, salt och vitpeppar och smaka av. Låt dra 30 minuter i kylskåp innan servering.
Servering
Stek brödet i olivolja.
Toppa varje stekt brödskiva först med sallad, sedan rikligt med gubbröra, tångkaviar, olivolja, salt och peppar.