• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Toast bianco med grönkål och hasselnötter

Toast bianco med grönkål

Toast bianco med grönkål och hasselnötter

3 steg att laga

11 ingredienser

30 min

En supergod vegetarisk förrätt att bjuda gästerna på!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 skiva bröd
  • 4 msk crème fraîche
  • 1 knippe grönkål
  • 4 färska fikon
  • 1 tsk flytande honung
  • 100 g mozzarellaost
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm havssalt
  • 1 krm svartpeppar
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Plocka ur inkråmet ur brödskivorna, massera in olivolja samt flingsalt. Rosta i ugn på 175 grader, ca 10 minuter tills dem är crunchiga. När dem är ur ugnen lägg på skivade fikon och ringla på honung.
  2. Plocka grönkålen från mittnerven, massera in med olivolja samt flingsalt. Rosta i ugn på 175 grader i ca 10 minuter.
  3. Dra mozzarellan i större bitar. Hacka hasselnötterna. Ringla över olivolja. Smaksätt med havssalt och svartpeppar.