• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tiramisu i krustader

Zeta Tiramisu i krustader
Foto: Zeta
Zeta ny logga
Zeta ny logga

Tiramisu i krustader

7 steg att laga

11 ingredienser

35 min

Tiramisu - en älskad dessertklassiker från Italien. I det här receptet serveras tiramisu i små spröda krustader tillsammans med en choklad- och kaffekräm. Perfekt som avslut på en trevlig middag eller som snittar till festen!

Zeta Krustader behåller sin krispighet länge och passar lika bra till salta aptitretare som söta efterrätter.

Zeta krustader produkt

Ingredienser

  • 1 förp Zeta Krustader
  • kakao
  • 4 savoiardikex
  • 1 dl espresso
  • 2 cl amarettolikör

Mascarponekräm

  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 förp Zeta mascarpone

Choklad- och kaffekräm

  • 100 g choklad (valfri)
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl espresso

Gör så här

  1. Börja med att tillreda mascarponekrämen. Vispa äggula och socker fluffigt. Tillsätt mascarpone och vispa till en jämn smet.
  2. Gör sedan choklad- och kaffekrämen. Värm espresso och kokosgrädde i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och vänd ner chokladen.
  3. Börja med att spritsa lite mascarponekräm i botten på krustaden.
  4. Tillsätt sedan lite av choklad- och kaffekrämen.
  5. Doppa savoiardkexen i kall espresso med amaretto och bryt små bitar och lägg i krustaden.
  6. Toppa med mascarponekräm.
  7. Pudra krustaderna med kakao.