Tiramisu i krustader

2 röster
35 min
12 st
Zeta Tiramisu i krustader
Foto: Zeta

Zeta Krustader behåller sin krispighet länge och passar lika bra till salta aptitretare som söta efterrätter.

Zeta krustader produkt

Tiramisu - en älskad dessertklassiker från Italien. I det här receptet serveras tiramisu i små spröda krustader tillsammans med en choklad- och kaffekräm. Perfekt som avslut på en trevlig middag eller som snittar till festen!

35 min
12 st

Du behöver

  • 1 förp Zeta Krustader
  • kakao
  • 4 savoiardikex
  • 1 dl espresso
  • 2 cl amarettolikör

Mascarponekräm

  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 förp Zeta mascarpone

Choklad- och kaffekräm

  • 100 g choklad (valfri)
  • 0,5 dl kokosgrädde
  • 0,5 dl espresso

Gör så här

  1. Börja med att tillreda mascarponekrämen. Vispa äggula och socker fluffigt. Tillsätt mascarpone och vispa till en jämn smet.
  2. Gör sedan choklad- och kaffekrämen. Värm espresso och kokosgrädde i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och vänd ner chokladen.
  3. Börja med att spritsa lite mascarponekräm i botten på krustaden.
  4. Tillsätt sedan lite av choklad- och kaffekrämen.
  5. Doppa savoiardkexen i kall espresso med amaretto och bryt små bitar och lägg i krustaden.
  6. Toppa med mascarponekräm.
  7. Pudra krustaderna med kakao.
8 januari 2020