Kalljästa frallor

Tips på aktiviteter för regniga sommardagar

Åh nej... Sommarens första semesterdagar har precis inletts och DÄR kom det dåliga vädret, som på posten. Vad gör man på sommaren när regnet häller ner och barnen börjar bli otåliga? Låt oss dela med oss av några värdefulla tips!

Baka bullar!

Nej, men finns det något som tar så lång tid som att baka bullar? Vi blir lika förvånade varje gång! En PERFEKT aktivitet att spendera en dag med. Baka riktigt många så doften av nybakta bullar riktigt sätter sig i väggarna. Super att ha i frysen sedan och bara plocka fram till picknicken sedan när solen strålar igen.

Sju sorters kakor

Ser det mörkt ut i väderappen med regn och rusk i flera dagar? Inled projekt "7 sorters kakor" med barnen. Baka en kaka per dag i en vecka och sedan på den 8e dagen (när det förhoppningsvis är sol) får alla 7 kakor var och så får ni ge betyg till de olika och rangordna dem. Då har ni sedan en tydlig tabell på familjens favoritkakor. Kul och mysig akitivitet.

Bli en mästare på att baka bröd!

Att baka bröd är en konst och här gäller tekniken öva, öva, öva. Ju fler bröd du bakar, ju bättre blir du på det (som med allt annat, ungefär, haha!) Här hittar du magiska brödrecept - allt från snabbjästa frallor och limpor till bröd med grönsaker och såklart surdegsbröd. Surisen kräver ju lite extra tålmodighet men kan vara väl värt väntan!

Smarta städtips

Stekpanna före och efter
Ta vara på det trista vädret och se till att göra massor av städnytta i köket. Kanske inte ROLIGASTE aktiviteten men tillfredsställelsen efteråt är oemotståndlig, vi lovar! Här hittar du inspirerande städtips från Ekotipset - enkelt OCH klimatsmart.