Vegetarisk tacos
Vegetarisk tacos
13 ingredienser
Ett gott vegetariskt alternativ till "vanliga" tacos, gjorda på bönor nötter och lök som serveras med brie ost.
Servera med tacobröd,
[receptet hittar ni här
](/tina_nordstrom/huvudratter/fisk_och_skaldjur/tacos_med_tempurafriterad_flundra/)
Se fler recept från
Ingredienser
- 3 schalottenlökar, skalade
- 0,5 msk strösocker
- 0,5 msk malen spiskummin
- 0,5 msk oregano
- 0,5 msk paprikapulver
- 1 klyfta vitlök, skalad
- 1 limefrukt, saft
- 0,75 dl hasselnötter, rostade
- 1 förp kikärtor, cirka 400 g
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- olja, till frittering
- brieost
Gör så här
- Skiva löken tunt och svetta på den med lite smör och olja och låt den mjukna, den ska inte ta färg.
- Häll på sockret och kryddorna, vitlöken.
- Låt det hela bli lite karamelisserat, tar ett par minuter.
- Häll i bönorna och hasselnötterna kör det hela hastigt med en stavmixer eller mosa med en gaffel.
- Det ska bara bli ”lite” mosigt så det är enklare att forma bollar.
- Forma till små biffar och toppa i tempurasmeten, fritera tills gyllenbruna och lägg ihop med tacosen, ca 2-3 minuter.
- Serveras med skiva brie