Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd

Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Getostfyllda dadlar med bacon och slarvigt bröd

12 ingredienser

Gott och enkelt att bjuda på till förrätt.

Mise en place
Dela baconet på mitten
Ugnsfast form med bakplåtspapper
4 tallrikar
Skär av skorpan på franskbrödet
Skål till att blanda vinaigretten i
Större skål till salladen
Alla andra ingredienser framtagna och uppmätta

Ingredienser

  • 8 urkärnade färska dadlar
  • 4 skivor bacon
  • 150 g getost
  • 0,5 franskbröd, utan skorpa
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 krm flingsalt
  • svartpeppar på kvarn
  • sallad, till servering, t ex ruccola, spenat eller machesallad

Vinaigrette

  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 0,5 msk honung, flytande
  • mycket svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader grill.
  2. Fyll dadlarna med getosten och linda en baconskiva runt om. Lägg i en form. Bryt brödet slarvigt och lägg det i samma form, ringla över olivolja, salta och peppra (svartpeppar). Sätt in i ugnen i 6 minuter. Under tiden gör vinaigretten. Lägg salladen i en skål och häll över vinaigretten.
  3. Lägg upp salladen på tallrikarna, lägg två dadlar på varje tallrik, avsluta med brödet.