Skaldjurspasta med kräftor, räkor och musslor

12 röster

Gottgottigottgott!

Mise en place:
Kokande vatten till pastan, 2 ½ liter vatten, 4 tsk finsalt
Större gryta till såsen, stor nog så man kan blanda i pastan
Alla övriga ingredienser framtagna och uppmätta
Äggklocka till pastan
4 djupa tallrikar

Visa mer

Du behöver

  • 250 g papardelle
  • 2 msk olivolja
  • 1 fänkål
  • 1 palsternacka, skalad
  • 1 röd paprika
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 1 Skalad gul lök
  • 1,5 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 3 dl blandade skaldjur (räkor, kräftor, musslor)
  • 25 g färsk dill, 1 förpackning
  • 75 g stark grönmögelost

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med pasta vatten på spisen. Skär fänkål, palsternacka och paprika grovt. Krossa vitlöken med en kniv och finhacka löken. Svetta på alla grönsakerna i olivoljan, de ska inte få färg. Låt det fräsa ett par minuter. Häll på vinet och låt det koka ner. Häll på grädden. Koka ner tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Under tiden, så fort pasta vattnet kokar, släng ner pastan.
  3. Häll av pastan och blanda ner den i såsen, rör ner skaldjuren och plocka över dillen. Lägg upp i tallrikar och riv mögelosten över.
14 oktober 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept