Tinas Cordon Bleu på lövbiff
Tinas Cordon Bleu på lövbiff
19 ingredienser
Tinas recept på Cordon Bleu, panerad lövbiff fylld med stark ost och skinka. Servera med ärtor och fluffigt potatismos.
Mise en Place
Flingsalt
Vitpeppar på kvarn
smakskedar i vatten
Stor 24 cm stekpanna
Djupa skålar till mjöl, ägg och ströbröd
2 grytor, en till ärtor och en till potatismos
Elvisp
4 tallrikar+bestick
Körschema
Sätt pannan på spisen, häll i oljan.
Fixa ihop biffarna, lägg allteftersom i stekpannan stek 5-7 minuter på varje sida
Under tiden biffarna steks gör moset
Finhacka löken
Lägg ärterna, löken och smör i en kastrull
Ingredienser
- 4 skivor lövbiff av nöt [ca 125-150 g per styck]
- 8 skivor lagrad ost
- 4 skivor rökt skinka
- dijonsenap (ca 1 tsk per biff)
- flingsalt [1 krm per biff]
- 3 msk neutral olja, till stekning
Dubbelpanering
- 3 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl ströbröd
potatismos
- 300 g potatis, skalad, kokas i 1 liter vatten samt 1/2 msk finsalt
- 1,5 dl mjölk
- 2 msk smör
- 0,5 dl persilja, hackad
- 2 klyftor vitlök, rivna
Det gröna
- 1 förp frysta ärtor [250 g]
- 1 schalottenlök, finhackade
- salt
- peppar
Till servering
- 1 citron, skuren i klyftor
Gör så här
Tinas Cordon Bleu på lövbiff
- Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senap, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop.
- Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
- Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.
Potatismos och ärtor
- Koka potatisen mjuk. häll i mjölk och smör, vispa med elvisp tills att den är riktigt fluffig. Blanda i vitlöken och persiljan, smaksätt med salt och peppar.
- Värm på ärtorna i lite vatten med en kula smör, salta och peppra. Blanda ner finhackad schalottenlök. Servera.