• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Tom kha gai

90 röster
25 min
4
Tom kha gai
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 3 schalottenlökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 citrongräs
  • 6 limeblad
  • 1 ingefära
  • 3 limefrukter
  • 2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
  • 3 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 3 msk fisksås
  • 1 knippe färsk koriander
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Skala löken och vitlöken och finhacka dem. Kärna ur och strimla chilin. Krossa citrongräset genom att banka på det med baksidan av ett tjockt knivskaft.
  2. Skär kycklingen i grova strimlor eller bitar.
  3. Häll olja i en stor kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära, chili, citrongräs och kaffir limeblad. Fräs det i 2 minuter, tills löken blir mjuk.
  4. Häll på kokosmjölk, vatten, limesaft, salt och fisksås i kastrullen och koka upp, låt sjuda i 5 minuter.
  5. Lägg i kycklingen. Koka upp soppan igen, och sjud den i ca 10 minuter.
  6. Strö hackad koriander över den varma soppan och servera direkt i soppskålar.
29 maj 2014