En riktigt Israelisk sallad

25 röster
15 min
4
 En riktigt Israelisk sallad
Foto: TV4

Fräsch sallad med tomater, gurka, rödlök, örter, vitlök, chili och goda kryddor.

Det viktigaste här är att använda sig av riktigt mogna grönsaker som har rumstemperatur så att smakerna verkligen kommer fram, och ha en vass kniv när ni skär salladen så att den inte blir mosig...

15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 tomater, fint tärnade
  • 4 små libanesiska gurkor, fint tärnade
  • 1 rödlök, fint tärnad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 0,5 röd chilifrukt, fint hackad (eller grön chilifrukt)
  • 0,5 krm malen kanel
  • 1 tsk sumak
  • 1 dl koriander och mynta, hackad
  • 1 citron, pressad juice
  • 4-5 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser försiktigt i en skål.
  2. Smaksätt med pressad citronjuice, örter, salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp fluffigt på ett stort fat och servera med övriga rätter eller bara som den är med lite varma pitabröd och yoghurt...
5 juni 2014