Waldorfsallad med päron
Waldorfsallad med päron
10 ingredienser
Tinas variant på waldorfsallad. God sallad med päron, blancherad rotselleri och en krämig dressing med hackade valnötter.
Ingredienser
- 0,5 rotselleri, grovt strimlad
- 3 stjälkar stjälkselleri, skuren i bitar
dressing
- 1 dl majonnäs
- 1 dl grädde, vispad
- 1 tsk worcestersås
- 1 krm salt
- 2 dl valnötter, rostade, grovt krossade
- 2 fasta päron
Till servering
- olivolja
- peppar
Gör så här
- Koka upp en kastrull med vatten.
- Förväll rotsellerin och stjälksellerin i ca 30 sekunder. Häll av vattnet, spola sellerin i kallt vatten och torka den med lite papper.
- Blanda ingredienserna till dressingen och rör ner de krossade valnötterna.
- Skiva päronen grovt. Lägg upp allt på en tallrik, ringla olivolja över och smaksätt med peppar.