Pelle Janzon
Pelle Janzon
8 ingredienser
15 min
Klassisk förrätt med bankad oxfilé, löjrom och äggula. Riktigt lyxigt och gott!
Se Tina Nordström laga receptet

Ingredienser
- 250 g oxfilé
- 1 rödlök, finhackad
- 1 knippe gräslök, finhackad
- 120 g löjrom
- salt
- malen svartpeppar
- 4 ägg
- ev crème fraîche, några klickar (till servering (ca 0,5 dl)) [0,5 dl]
- parmesanbröd till servering
- plastfilm
Gör så här
- Putsa oxfilén fri från senor. Skär köttet i 4 tunna skivor, banka ut den mellan plastfolie. Eftersom oxfilén är ett så mört kött, var försiktig när du bankar ut det så att det inte går sönder (använd en köttbankare eller baksidan av en kastrull).
- Ta bort översta lagret av plastfilm och vänd upp köttet på fyra tallrikar, klicka över löjromen och ev crème fraiche, strö över gräslök och rödlök. Salta och peppra över köttet.
- Skira (separera gula och vita) äggen och servera äggulorna i skalet vid sidan om att lägga på köttet...