Smörstekt abborre med gräddiga kantareller
Smörstekt abborre med gräddiga kantareller
18 ingredienser
30 min
Malin Söderström bjuder på smörstekt abborre med gräddstuvade kantareller och krispiga grönsaker.
Ingredienser
- 500 g abborrfilé, byxad
- vetemjöl
- salt
- vitpeppar, från kvarn
- smör
- matolja
- citron, skalet, rivet
- vitlök
- färsk timjan
Gräddiga kantareller
- ca 1 kg kantareller, putsade och klara
- 1 gul lök
- smör
- salt
- peppar
- grädde
- rosmarin
Servering
- kokt potatis (småpotatis)
- grönsaker, tunt hyvlade
Gör så här
Abborre
- Skölj den skinndragna abborren och gnid in den med lite citronskal.
- Salta, peppra och vänd i mjöl. Stek sakta i generöst med smör och lite olja, låt gärna en kvist timjan och vitlöksklyfta gå med i fettet.
- Ös under stekningen.
Kantareller
- Finhacka löken.
- Torrstek kantarellerna så att vätskan dunstar.
- Mjukstek löken i smör och lägg i kantarellerna, låt steka samman och få fin färg.
- Krydda med salt, peppar och slå på grädde och låt puttra ihop.
Servering
- Servera den nystekta abborren med gräddiga kantareller och gärna nykokt småpotatis. Tunt hyvlade grönsaker är gott till.