Baguetteburgare med grillad biff
Baguetteburgare med grillad biff
16 ingredienser
Baguetteburgare med grillad biff och pepparrotsmayo. En festligare burgare! Receptet är beräknat till fyra personer. Recept från boken Till sommaren - mat för många
Läs mer om boken
Ingredienser
- 0,5 baguette
- sesamfrön
- chiliflakes
- 1 rödlök
- 1 tomat
- 400-500 g ryggbiff
- salt
- svartpeppar
Pepparrotsmayo
- 1 klyfta vitlök
- 1 äggula, rumsvarm
- 1,5 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl rapsolja
- ca 1 dl färsk pepparrot, finriven
- salt
- färsk pepparrot, finriven, att toppa med
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Riv eller finhacka vitlöken till pepparrotsmayon och lägg den i en skål.
- Tillsätt äggula, vinäger och senap och mixa ihop med en stavmixer eller kraftigt vispandeför hand.
- Häll till en början ner oljan droppvis och sedan i en tunn stråle.
- Mixa eller vispa hela tiden tills blandningen går ihop till en krämig majonnäs.
- Rör ner pepparroten, smaka av med salt och låt majonnäsen stå i cirka 15 minuter.
- Dela baguettehalvan i 4 delar, pensla ovansidorna med vatten och krydda med sesamfrön och chiliflakes.
- Rosta bröden i mitten av ugnen tills de har fått fin färg.
- Skiva rödlök och tomat tunt.
- Skär köttet i tunna skivor och banka eventuellt ut det.
- Krydda med salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet på hög värme i cirka 40 sekunder på varje sida.
- Montera ihop baguetteburgarna med alla ingredienser och toppa med finriven pepparrot.