Tiktok-nudlar

Tiktok-nudlar
Foto: Petter Bäcklund
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Tiktok-nudlar

15 ingredienser

25 min

Detta är en totalflirt med en viral TikTok-pasta som lagades världen över för ett tag sedan. Jag gjorde en nudelvariant och den blev toppen! Grönsaker, silken tofu och kallrörd sås tillagas i ugnen medan nudlarna kokar. Blanda sedan allt och din enkla, familjevänliga nudelmiddag är klar att avnjutas.

Ingredienser

portioner
  • 200 g vetenudlar

Sås

  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk mirin (eller 1 msk sirap)
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 400 g silkestofu (ej fast)
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 4 champinjoner, skivade
  • 5 cm zucchini, i tunna stavar
  • 2 salladslökar, i munsstora bitar (spara lite av det gröna tunt skivat till topping)
  • salta jordnötter, grovt hackade
  • ev färsk koriander, hackad
  • ev chiliolja (eller sriracha)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Lägg hela tofun, rödlök, svamp, zucchini och salladslök i en ugnssäker form. Blanda alla ingredienser till såsen och häll i formen med grönsakerna. Tillaga i ugnen i 15 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Häll nudlarna i formen med tofu och grönsaker och rör om ordentligt.
  4. Toppa med jordnötter, eventuellt koriander och chiliolja eller sriracha. Njut av krämigheten och alla de goda smakerna!