Tigermousse med hallonkompott

2h 20m
4
Tigermousse med hallonkompott
Foto: TV4

Hallonkompott toppad med söt mousse på två sorters choklad, serveras med färska bär.

Dryckesförslag: Piemonte, Moscato Passito 2012 Alternativt: Delong Reserve Sauternes

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 november 2017
2h 20m
4

Du behöver

  • 2 dl hallon
  • 2 msk socker
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Garnering

  • färska bär av valfri sort

Gör så här

  1. Blanda hallon och socker i en kastrull och koka samman. Låt svalna.
  2. Smält respektive chokladsort i vattenbad.
  3. Vispa ner en äggula i den vita chokladen, och två äggulor i den mörka.
  4. Vispa grädden och vaniljsockret löst och fördela blandningen jämt mellan de två olika chokladsorterna, vispa.
  5. Fördela hallonkompotten i botten på champagneglas.
  6. Häll sedan över den mörka chokladen, följt av den vita chokladen.
  7. Låt stå i kylskåp i 2 tim.
  8. Garnera med färska bär t.ex. hallon, björnbär eller något annat som ger en söt-/syrlighet, strax innan servering.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept