Thomas caesarsallad

POPULÄRT
koket.se
Thomas svenska caesarsallad
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Thomas caesarsallad

19 ingredienser

45 min

Thomas ger favoritsalladen caesarsallad en svensk touch när han byter sardeller mot matjes, parmesan mot Västerbottensost och dessutom lägger till skånsk senap och en skvätt ättika i dressingen. Resultatet blir otroligt gott och bara måste provas.

Se Thomas Sjögren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Caesardressing

  • 50 g matjessill, spara spadet
  • 50 g Västerbottensost
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 ägg
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 dl matolja

Kyckling

  • 600 g kycklingsteaks, urbenat kycklinglår med skinn
  • 50 g smör
  • 2 klyftor vitlök

Sallad

  • 4 gemsallad
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 silverlök
  • 1 ask krasse

Vitlöksstekt panko

  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl matolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 g smör

Gör så här

Caesardressing

  1. Skala vitlöken och skär i bitar. Skär matjessillen i bitar. Mixa alla ingredienser förutom oljan i en matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning så att det blir en krämig dressing. Smaka av med salt, ev mer ättika och matjesspad.

Kycklinglår

  1. Lägg kycklingen med skinnsidan ner i en kall stekpanna med lite olja i. Salta och sätt på värmen. Låt kycklingen steka så att den får en krispig yta på skinnet. Vänd kycklingen och tillsätt smöret och ös med det under fortsatt stekning. Stek tills kycklingen är helt genomstekt.

Vitlöksstekt panko

  1. Skala och riv vitlöken fint. Värm en stekpanna med matolja och lägg i pankon. Rosta/fritera pankot tills det blir gyllene under omrörning. Lägg i vitlöken och avsluta med smöret. Lyft upp smulorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Smaka av med flingsalt.

Sallad

  1. Lossa bladen från fästet. Halvera tomaterna. Skala och skär silverlöken i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda salladsbladen med dressingen och klippt krasse.
  2. Skär kycklingen i bitar. Lägg upp de dressade salladsbladen på ett fat tillsammans med tomater, silverlök och kyckling. Toppa med vitlöksstekt panko.