Chokladlindad lingonparfait med mangocoulis

Foto: TV4
Chokladlindad lingonparfait med mangocoulis
10 ingredienser
En fin rulle som ser god ut även för ögat. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 OH-papper
- 60 g mörk choklad
Lingonparfait
- 1 äggvita
- 0,75 dl strösocker
- 2 msk vatten
- 2 dl lingon
- 2 dl vispgrädde
Mangocoulis
- 1 mango
- 1 msk vatten
- 2 tsk rörsocker
Gör så här
- Klipp till 5 cm breda remsor av OH-pappret. Smält chokladen i vattenbad.
- Pensla chokladen på OH-pappret och rulla ihop till en cirkel. Fäst med en tejpbit på utsidan. Ställ in chokladrullarna i kylen.
- Vispa upp äggvitan och några matskedar av sockret. Vispa grädden lagom hårt.
- Koka upp en lag med vattnet och sockret.
- Moa lingonen lite lätt med en gaffel.
- Häll ned sockerlagen i en stråle i äggvitan under omrörning.
- Fortsätt att vispa tills den svalnar och vänd sedan ned lingonen och slutligen den vispade grädden.
- Lägg smeten i en spritspåse och fyll chokladrullarna. Stoppa in dem i frysen i minst 5 timmar före servering.
- Skala mangon och skär fruktköttet i bitar.
- Blanda mangobitarna tillsammans med vatten och råsocker i en mixer till en slät sås.
- Ta fram chokladrören ur frysen och ta bort OH-filmen. Låt parfaiten stå framme 15 minuter innan servering.
- Spritsa tallriken med mangocoulis och dekorera med lite lingon.