Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Vit chokladpannacotta med mango
Vit chokladpannacotta med mango
Betyg: 4.3 av 5 (12 röster)
12
Spara
Av:
Therese Baalack
Från:
Nyhetsmorgon
8
ingredienser
Fest
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Ingredienser
portioner
1 gelatinblad
4 dl grädde
0,5 dl strösocker
1 vaniljstång
100 g vit bakchoklad, hackad, t ex Ivoire från Vahlrona
1 vaniljstång
3 mango [100 g mangofruktkött]
1 msk florsocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång.
Ta upp vaniljstången och häll den varma blandningen över den hackade chokladen.
Lyft upp gelatinbladet utan att krama ur det och tillsätt det. Rör till en slät smet.
Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
Dela och skrapa ur vaniljstången. Gröp ur mangoköttet. Mixa eller mosa mangon med
Socker och vanilj. Lägg mangotoppningen ovanpå pannacottan innan den serveras.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut