The Big Apple

koket.se
Big Apple
Foto: Malin Mörner
Lisa Wallén
Lisa Wallén

The Big Apple

9 ingredienser

1 h

"Det här är ett av mina originalrecept som har varit med sedan jag startade Cool Cats från min foodtruck. Denna hot dog är inspirerad av New Yorks street food med dess rökiga BBQ-såser, smälta ostar och krispiga sallader." /Lisa Wallén

Se Lisa Wallén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 korvbröd
  • 4 korvar (gärna en tjock och rökt bratwurst, eller valfri vegetarisk korv)
  • 150 g barbequesås
  • 50 g rucolasallad
  • 3 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar

Topping

  • 48 g blåmögelost (ca 12 g per korv med bröd)
  • 1 äpple
  • 12 g rostad lök

Gör så här

  1. Skär korvbrödet och lägg på grillen eller i ugnen.
  2. Grilla korven eller stek med valfritt matfett.
  3. Lägg korvarna i bröden och toppa med sås, sallad, ost, äpple och rostad lök.

Undvik att använda krämiga mögelostar till den här rätten, då de är svårare att smula sönder och lätt blir kladdiga. På Cool Cats används Roquefortost.