Thailändsk lammsallad

Thailändsk lammsallad
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Thailändsk lammsallad

18 ingredienser

20 m

Lammsteken från påskmiddagen blir här till en het thailändsk sallad.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Dressing

  • 2 birds eye chilli, delade utan kärnor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 8 stjälkar färsk koriander, grovhackade
  • 4,5 tsk strösocker
  • 4 msk fisksås
  • 6 msk limejuice
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Sallad

  • 1 salladshuvud, plockat
  • 500 g lammstek, tunt skivad
  • 20 körsbärstomater, delade
  • 0,5 rödlök, tunt skivad i båtar
  • 1 gurka, urkärnad i tunna skivor
  • 20 g korianderblad, grovhackad
  • 20 g mynta, grovhackad

Servering

  • jordnötter, torrostade
  • färsk koriander
  • färska myntablad

Gör så här

Dressing

  1. Mortla chili, vitlök, korianderstjälkar och lite salt till en slät pasta i en mortel.
  2. Tillsätt resten av dressingingredienserna och justera smaken.

Sallad

  1. Lägg salladsbladen i en stor bunke och blanda ner 1 msk dressing.
  2. Blanda det skivade köttet med övriga salladsingredienserna i en annan bunke. Blanda även ner nästan all resterande dressing.

Servering

  1. Arrangera salladsbladen på tallrikar och toppa med övriga ingredienser.
  2. Avsluta med jordnötter, koriander och myntablad samt eventuell återstående dressing.