• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Thailändsk currygryta med torskrygg

Thailändsk currygryta med torskrygg
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Thailändsk currygryta med torskrygg

6 steg att laga

11 ingredienser

30 min

Enkel fiskgryta med smaker från Thailand. Den hemgjorda currypastan är pricken över i som sätter de perfekta smakerna i denna gryta!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 citrongräs
  • 2 msk ingefära, finhackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 grön chilifrukt
  • 400 ml kokosgrädde
  • 3 msk fisksås
  • 4 bit torskrygg
  • 4 port risnudlar
  • 0,5 dl jordnötter, hackade
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Mixa eller finhacka citrongräs, ingefära, gurkmeja och hälften av chilin till en kryddpasta.
  2. Fräs kryddpastan i lite olja och tillsätt kokosgrädde, resten av chilin (finskuren) och fisksås. Låt puttra ihop ca 10 minuter.
  3. Koka upp vatten till risnudlar.
  4. Lägg fiskbitarna i såsen och låt sjuda ca 10 minuter tills den är klar. Vänd efter 5 minuter.
  5. Häll vatten över risnudlarna och låt stå 5 minuter. Häll av och lägg upp i skålar.
  6. Toppa med fisk, sås, jordnötter och koriander.