Thaibiffsallad

koket.se
Thaibiffsallad

Thaibiffsallad

Av: Jonas Dahlbom, Pia Dahlbom

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

20 m

Den här härlig salladen med biff och asiatiska smaker är både enkel och snabb att ordna! Perfekt till lunch redan idag kanske?

Se Jonas Dahlbom laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g biff (eller flankstek)

Dressing

  • 1 dl limesaft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 1 dl palmsocker
  • 15 g färsk ingefära
  • 5 klyftor vitlök
  • 3 piri piri (eller fler efter smak)
  • 2 citrongräs

Servering

  • färsk koriander
  • thaibasilika
  • mynta
  • isbergssallad
  • groddar
  • blandade bönor

Gör så här

  1. Stek biffen i en panna till medium. Låt sedan vila.
  2. Mixa allt utom citrongräset till dressingen. Sila den sedan slät.
  3. Strimla den nedre delen av citrongräset och blanda ner det i dressingen. Tillsätt eventuellt mer skivad chili efter smak.
  4. Skiva köttet och slå dressingen över. Servera med koriander, thaibasilika, mynta, klyftad isbergssallad, groddar och bönor.