Thai green curry med blomkål och haricots verts

30 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 grön chili
  • 2 röda lökar
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 300 g champinjoner
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk grön currypasta
  • 1 msk socker
  • salt
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1 skvätt vatten
  • 200 g frysta haricots verts
  • 2 msk ljus soja
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 400 g platta risnudlar, kokta

Gör så här

  1. Hacka vitlök och chili smått. Klyfta löken, dela blomkålen i små buketter och hacka upp stammen. Dela champinjonerna i 4 delar.
  2. Stek vitlök och chili i olja och tillsätt den gröna curryn samt socker och salt. Häll i löken och champinjonerna och stek i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt kokosmjölken och lite vatten och låt det koka upp ordentligt. Häll i blomkålen och haricots verts och koka i ca 2 minuter eller tills blomkålen är klar.
  4. Dra grytan från värmen, tillsätt soja och pressa i saft och riv skal från en lime. Servera med risnudlar, hackad koriander, lime och svarta sesamfrön!
22 december 2017

Fler goda recept