• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Thai green curry med blomkål och haricots verts

Thai green curry med blomkål och haricots verts
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Thai green curry med blomkål och haricots verts

4 steg att laga

17 ingredienser

30 m

Vegetariskt curry med thailändska smaker, blomkål, haricots verts och risnudlar.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 rödlökar
  • 0,5 blomkål
  • 300 g champinjoner
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk grön currypasta
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • 2 förp kokosmjölk
  • vatten (en skvätt)
  • 200 g frysta haricots verts
  • 2 msk japansk soja
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 400 g risnudlar, kokta

Gör så här

  1. Hacka vitlök och chili smått. Klyfta löken, dela blomkålen i små buketter och hacka upp stammen. Dela champinjonerna i 4 delar.
  2. Stek vitlök och chili i olja och tillsätt den gröna curryn samt socker och salt. Häll i löken och champinjonerna och stek i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt kokosmjölken och lite vatten och låt det koka upp ordentligt. Häll i blomkålen och haricots verts och koka i ca 2 minuter eller tills blomkålen är klar.
  4. Dra grytan från värmen, tillsätt soja och pressa i saft och riv skal från en lime. Servera med risnudlar, hackad koriander, lime och svarta sesamfrön!