Den här rätten är något utöver det vanliga! Erik Videgård bjuder på en kryddig gryta med vildsvin, kaffe och mörk choklad. Det är en smakkombination du bara måste testa i höst!
Lägg chilin i en kastrull och rosta lätt. Slå på vatten så det täcker, koka upp och lägg på ett lock. Ställ åt sidan i 30 minuter.
Hetta upp en stor gjutjärnsgryta och fräs baconskivorna tills de är krispiga. Ta upp skivorna och smula dem.
Fräs köttet i baconfettet i två omgångar tills det är brynt. Ta upp köttet och ställ åt sidan.
Fräs löken tills den är genomskinlig men inte brynt, tillsätt vitlöken och fräs några sekunder till.
Lägg tillbaka köttet i grytan och tillsätt kaffe, öl, vatten, bacon, spiskummin, kanel, nejlika, kryddpeppar, korianderfrö och cayennepeppar. Koka upp.
Skölj av den torkade och blötlagda chilin och blanda med inlagd chipotlechili samt 250 g vatten. Mixa blandningen slätt.
Tillsätt chilipastan i grytan och blanda runt. Koka upp och sjud under lock i fem timmar. Smaka av efter en timme och korrigera med eventuellt fler kryddor samt ytterligare vätska om det behövs.
Efter fem timmar tar du upp en dl vätska och blandar med masa harina. Rör ner blandningen i grytan igen tillsammans med den rivna chokladen, smaka av med salt.
Koka upp och sjud grytan i ytterligare en halv timme.
Servera grytan med skivad rödlök och tortillabröd eller majsbröd.