Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

117 röster
10 m
2
Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar
10 m
2

Du behöver

  • 200 g lax
  • rapsolja, neutral, till stekning
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 5 cm gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 30 g babyspenat
  • 1 dl böngroddar
  • 2 vetetortillabröd
  • 2 msk majonnäs
  • sriracha (eller annan het chilisås)
  • 1 msk rostade svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär laxen i stora tärningar och stek på medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i stekpannan. Dra av från värmen.
  2. Skiva gurkan och salladslöken tunt. Lägg spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen, några skivor gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite sriracha. Strössla sesamfrön över och vik ihop till en wrap. Njut.
22 januari 2018