Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

POPULÄRT
Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

11 ingredienser

10 m

Det här kan ta mindre än 10 minuter att laga. Fisk är troligen världens bästa snabbmat och laxen här med teriyaki inrullad i tunna tortillabröd är grymt god.

Tips! Det går även utmärkt att låta laxen svalna innan den rullas in i brödet med det gröna. Då är den perfekt att ta med som matlåda, på picknicken eller på språng.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 200 g lax
  • rapsolja, neutral, till stekning
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 5 cm gurka
  • 2 salladslökar
  • 30 g babyspenat
  • 1 dl böngroddar
  • 2 tortillabröd
  • 2 msk majonnäs
  • sriracha (eller annan het chilisås)
  • 1 msk svarta sesamfrön (rostade)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär laxen i stora tärningar och stek på medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i stekpannan. Dra av från värmen.
  2. Skiva gurkan och salladslöken tunt. Lägg spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen,
  3. några skivor gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite sriracha. Strössla sesamfrön över och vik ihop till en wrap. Njut.