Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar
Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar
11 ingredienser
10 m
Det här kan ta mindre än 10 minuter att laga. Fisk är troligen världens bästa snabbmat och laxen här med teriyaki inrullad i tunna tortillabröd är grymt god.
Tips! Det går även utmärkt att låta laxen svalna innan den rullas in i brödet med det gröna. Då är den perfekt att ta med som matlåda, på picknicken eller på språng.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 200 g lax
- rapsolja, neutral, till stekning
- 0,5 dl teriyakisås
- 5 cm gurka
- 2 salladslökar
- 1 30 g babyspenat
- 1 dl böngroddar
- 2 vetetortillabröd
- 2 msk majonnäs
- sriracha (eller annan het chilisås)
- 1 msk rostade svarta sesamfrön
Gör så här
- Skär laxen i stora tärningar och stek på medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i stekpannan. Dra av från värmen.
- Skiva gurkan och salladslöken tunt. Lägg spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen,
- några skivor gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite sriracha. Strössla sesamfrön över och vik ihop till en wrap. Njut.