Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

11 röster
10 m
2

Det här kan ta mindre än 10 minuter att laga. Fisk är troligen världens bästa snabbmat och laxen här med teriyaki inrullad i tunna tortillabröd är grymt god.

Tips! Det går även utmärkt att låta laxen svalna innan den rullas in i brödet med det gröna. Då är den perfekt att ta med som matlåda, på picknicken eller på språng.

Läs mer om boken Mycket smak på nolltid hos Adlibris

Visa mer
10 m
2

Du behöver

  • 200 g lax
  • neutral, rapsolja till stekning
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 5 cm gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 rejäl näve babyspenat
  • 1 näve böngroddar
  • 2 vetetortillabröd
  • 2 msk god majonnäs
  • sriracha eller annan het chilisås
  • 1 msk rostade svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär laxen i stora tärningar och stek på medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i stekpannan. Dra av från värmen.
  2. Skiva gurkan och salladslöken tunt. Lägg spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen, några skivor gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite sriracha. Strössla sesamfrön över och vik ihop till en wrap. Njut.
22 januari 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept