• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

2 steg att laga

11 ingredienser

10 m

Det här kan ta mindre än 10 minuter att laga. Fisk är troligen världens bästa snabbmat och laxen här med teriyaki inrullad i tunna tortillabröd är grymt god.

Tips! Det går även utmärkt att låta laxen svalna innan den rullas in i brödet med det gröna. Då är den perfekt att ta med som matlåda, på picknicken eller på språng.

Läs mer om boken Mycket smak på nolltid hos Adlibris

Ingredienser

  • 200 g lax
  • rapsolja, neutral, till stekning
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 5 cm gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 30 g babyspenat
  • 1 dl böngroddar
  • 2 vetetortillabröd
  • 2 msk majonnäs
  • sriracha (eller annan het chilisås)
  • 1 msk rostade svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär laxen i stora tärningar och stek på medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i stekpannan. Dra av från värmen.
  2. Skiva gurkan och salladslöken tunt. Lägg spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen, några skivor gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite sriracha. Strössla sesamfrön över och vik ihop till en wrap. Njut.