Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

POPULÄRT
koket.se
Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Teriyakilaxwrap med spenat och böngroddar

11 ingredienser

10 m

Det här kan ta mindre än 10 minuter att laga. Fisk är troligen världens bästa snabbmat och laxen här med teriyaki inrullad i tunna tortillabröd är grymt god.

Tips! Det går även utmärkt att låta laxen svalna innan den rullas in i brödet med det gröna. Då är den perfekt att ta med som matlåda, på picknicken eller på språng.

Läs mer om boken Mycket smak på nolltid hos Adlibris

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 200 g lax
  • rapsolja, neutral, till stekning
  • 0,5 dl teriyakisås
  • 5 cm gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 30 g babyspenat
  • 1 dl böngroddar
  • 2 vetetortillabröd
  • 2 msk majonnäs
  • sriracha (eller annan het chilisås)
  • 1 msk rostade svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Skär laxen i stora tärningar och stek på medelvärme i 2–3 minuter i olja. Häll över teriyakisås och vänd runt i stekpannan. Dra av från värmen.
  2. Skiva gurkan och salladslöken tunt. Lägg spenat och böngroddar i bröden, toppa med teriyakilaxen,
  3. några skivor gurka, salladslök, en klick majonnäs och lite sriracha. Strössla sesamfrön över och vik ihop till en wrap. Njut.