Teriyakilax med glasnudelsallad och krämig sesamdressing

18 röster
30 min
4
Teriyakilax med glasnudelsallad och krämig sesamdressing
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Lax

  • 700 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 dl teriyakisås
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 kruka gräslök, tunt skivad
  • 3 msk svarta sesamfrön

Dressing

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk vita sesamfrön, rostade

Sallad

  • 200 g glasnudlar, kokta och nerkylda med kallt vatten
  • 1 knippe rädisa, i kvartar
  • 2 gemsallad, i munsstora bitar
  • 0,5 gurka, tärnad i tärningar
  • 12 körsbärstomater, halverade
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form.
  2. Blanda teriyakisås med sweet chili och ingefära. Pensla såsen på laxen.
  3. Tillaga i ugnen 15-20 minuter. Strö på gräslök och sesamfrön.
  4. Blanda soja, risvinäger, majonnäs, socker, sesamolja och sesamfrön till en krämig dressing.
  5. Lägg nudlar och alla grönsaker i botten på tallrikar. Ringla generöst med den goda dressingen över och toppa med teriyakilaxen. Servera genast!
  6. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda laxrätt. /Köket-redaktionen
6 juni 2020