Tempurafriterad majs med potatis och kantareller

Tempurafriterad majs med potatis och kantareller
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tempurafriterad majs med potatis och kantareller

10 ingredienser

20 m

Tempurafriterad majs med potatis, kantareller, löjrom och citruscrème.

Ingredienser

portioner
  • 1 majskolv (färsk)
  • 2 potatisar (fast sort)
  • 100 g kantareller

Tempurasmet

  • 1 dl vetemjöl, fint
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 2 l frityrolja (till fritering)

Severing

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron
  • 100 g löjrom

Gör så här

  1. Vispa ihop tempurasmeten.
  2. Ta bort blasten på majsen och skär sedan av majskornen.
  3. Riv potatisen och bryt ner kantareller i mindre bitar.
  4. Blanda riven potatis, majs och kantareller.
  5. Blanda sedan ner tempurasmet och rör om till en massa.
  6. Vispa ihop crème fraiche med skalet och juicen från en citron.
  7. Värm oljan till ca 180 grader och klicka sedan ner massan med hjälp av två skedar och fritera i ca 3-4 minuter, lägg sedan på papper och krydda med salt.
  8. Servera crème fraichesåsen och löjrom vid sidan om dina majsfritters.