Tempurafriterad grön sparris

NYHET
Tempurafriterad grön sparris
Foto: TV4

Tempurafriterad grön sparris

9 ingredienser

20 min

När sparrisen är i säsong kan du passa på att servera tempurafriterad grön sparris som god förrätt eller tilltugg!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 12 gröna sparrisar
  • 325 g vetemjöl
  • 2 citroner
  • 75 g majsstärkelse
  • salt [2 nypor]
  • 750 g vatten
  • ramslök
  • frityrolja
  • olivolja

Gör så här

  1. Skölj sparrisen försiktigt.
  2. Skär tunna skivor av citron, salta lätt och täck med olja på en tallrik.
  3. Blanda mjöl, maizena, salt och vatten till en lös smet.
  4. Hetta upp oljan till 170–180 grader.
  5. Doppa sparrisen och ramslöken i smeten och fritera i 1–2 minuter tills de är gyllene.
  6. Låt rinna av, salta och servera direkt.