Teas scones
Teas scones
9 ingredienser
30 m
Scones är ett måste när det blir helg! Servera dem med hemgjord drottningsylt och crème double så blir det extra lyxigt.
Ingredienser
Scones
- 6 dl vetemjöl
- 15 g bakpulver
- 3 g salt
- 120 g smör, kallt och tärnat
- 0,6 dl strösocker
- 1,5 dl mjölk
Crème double
- 5 dl vispgrädde
Drottningsylt
- 250 g blandade bär (blåbär, björnbär och hallon)
- 150 g syltsocker
Gör så här
Scones
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Väg upp mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Lägg i smöret och smula ihop degen. Degen ska vara smulig, ju mer man arbetar degen desto torrare blir den!
- Tillsätt sockret.
- Häll i mjölken och rör runt med en träsked.
- Häll över degen på en mjölad arbetsbänk.
- Kavla ut degen så den är 3 cm tjock.
- Stansa ut 8 scones med ett glas och lägg på bakplåtspapper.
- Baka sconsen i ca 12 minuter tills de fått en gyllenbrun yta. Låt svalna av på galler.
Crème double
- Reducera ner vispgrädden till hälften.
- Kyl ner till 6 grader och vispa sedan upp.
Drottningsylt
- Koka ihop bär och socker i ca 10 minuter. Mixa sedan sylten slät.