Härlig potatissallad på färskpotatis, picklade rädisor, vinbärsklasar och jordgubbar. Det här är en underbar potatissallad som är en fröjd för både öga och gom.
Flädersocker
Blanda eller mixa samman fläderblommor med strösocker.
Pickles
Koka upp ättika och 2 dl av flädersockret. Häll sedan på vatten.
Häll blandningen över delade rädisor, gröna vinbärsklasar och gröna jordgubbar.
Tappa upp pickelsen på en förslutbar burk eller vakuumförpacka dem.
Färskpotatissallad
Sjud potatisen i cirka 20 minuter på låg värme. Dra grytan åt sidan och låt potatisen ligga i vattnet tills den har perfekt konsistens.
Häll sedan av vattnet och låt potatisen svalna en aning.
Hyvla rädisorna tunt på mandolin och förvara dem i kallt vatten.
Hyvla även tunna skivor av löken på mandolin, eller med en vass kniv, och lägg i en bunke.
Hacka gräslök och spansk körvel och lägg i bunken med löken.
Stek potatisen gyllenbrun i smör och lägg även dem i bunken med löken och örterna.
Tillsätt lite av picklingslagen, olivolja, salt och peppar i bunken.
Häll upp potatissalladen på ett stort fat, toppa med pickles, mer örter och hyvlade rädisor.