Teas potatissallad med pickles

Teas potatissallad med pickles
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Teas potatissallad med pickles

17 ingredienser

1 h

Härlig potatissallad på färskpotatis, picklade rädisor, vinbärsklasar och jordgubbar. Det här är en underbar potatissallad som är en fröjd för både öga och gom.

Ingredienser

portioner

Flädersocker

  • 70 g fläderblommor
  • 600 g strösocker (ekologiskt)

pickles

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl flädersocker
  • 4 dl vatten
  • 6 rädisor, delade i kvartar
  • 10 gröna vinbärsklasar
  • 10 gröna jordgubbar

Färskpotatissallad

  • 500 g färskpotatis
  • 15 rädisor
  • 3 gul lök, späda
  • gräslök
  • spansk körvel
  • 50 g smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Flädersocker

  1. Blanda eller mixa samman fläderblommor med strösocker.

Pickles

  1. Koka upp ättika och 2 dl av flädersockret. Häll sedan på vatten.
  2. Häll blandningen över delade rädisor, gröna vinbärsklasar och gröna jordgubbar.
  3. Tappa upp pickelsen på en förslutbar burk eller vakuumförpacka dem.

Färskpotatissallad

  1. Sjud potatisen i cirka 20 minuter på låg värme. Dra grytan åt sidan och låt potatisen ligga i vattnet tills den har perfekt konsistens.
  2. Häll sedan av vattnet och låt potatisen svalna en aning.
  3. Hyvla rädisorna tunt på mandolin och förvara dem i kallt vatten.
  4. Hyvla även tunna skivor av löken på mandolin, eller med en vass kniv, och lägg i en bunke.
  5. Hacka gräslök och spansk körvel och lägg i bunken med löken.
  6. Stek potatisen gyllenbrun i smör och lägg även dem i bunken med löken och örterna.
  7. Tillsätt lite av picklingslagen, olivolja, salt och peppar i bunken.
  8. Häll upp potatissalladen på ett stort fat, toppa med pickles, mer örter och hyvlade rädisor.