Teas potatissallad med pickles

Teas potatissallad med pickles
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Teas potatissallad med pickles

7

12 steg att laga

17 ingredienser

1 h

Härlig potatissallad på färskpotatis, picklade rädisor, vinbärsklasar och jordgubbar. Det här är en underbar potatissallad som är en fröjd för både öga och gom.

Ingredienser

portioner4 portioner

Flädersocker

  • 70 g fläderblommor
  • 600 g strösocker (ekologiskt)

pickles

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl flädersocker
  • 4 dl vatten
  • 6 rädisor, delade i kvartar
  • 10 gröna vinbärsklasar
  • 10 gröna jordgubbar

Färskpotatissallad

  • 500 g färskpotatis
  • 15 rädisor
  • 3 gul lök, späda
  • gräslök
  • spansk körvel
  • 50 g smör
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Flädersocker
    Blanda eller mixa samman fläderblommor med strösocker.
  2. Pickles
    Koka upp ättika och 2 dl av flädersockret. Häll sedan på vatten.
  3. Häll blandningen över delade rädisor, gröna vinbärsklasar och gröna jordgubbar.
  4. Tappa upp pickelsen på en förslutbar burk eller vakuumförpacka dem.
  5. Färskpotatissallad
    Sjud potatisen i cirka 20 minuter på låg värme. Dra grytan åt sidan och låt potatisen ligga i vattnet tills den har perfekt konsistens.
  6. Häll sedan av vattnet och låt potatisen svalna en aning.
  7. Hyvla rädisorna tunt på mandolin och förvara dem i kallt vatten.
  8. Hyvla även tunna skivor av löken på mandolin, eller med en vass kniv, och lägg i en bunke.
  9. Hacka gräslök och spansk körvel och lägg i bunken med löken.
  10. Stek potatisen gyllenbrun i smör och lägg även dem i bunken med löken och örterna.
  11. Tillsätt lite av picklingslagen, olivolja, salt och peppar i bunken.
  12. Häll upp potatissalladen på ett stort fat, toppa med pickles, mer örter och hyvlade rädisor.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer