Tartletter med chokladmousse och jordnötssmör

Tartletter med chokladmousse och jordnötssmör
Foto: Anna Winér
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tartletter med chokladmousse och jordnötssmör

19

4 steg att laga

11 ingredienser

20 m + tid i kyl

Jordnötstartletter fyllda med en krämig chokladmousse slår det mesta till fikat! Toppa med jordnötssmör och hackade nötter och det blir oslagbart! Det här enkla recept innehåller få ingredienser och är både glutenfritt, veganskt och tillagas utan ugn.

Ingredienser

portioner8 portioner

Tarteletter

  • 4 dl jordnötsringar
  • 0,75 dl kakao
  • 2,5 dl dadlar [ca 15 st]
  • 0,5 msk kokosolja, smält
  • salt
  • vatten

Chokladmousse

  • 2 banan
  • 2 avokado
  • 6 msk kakao

Dekorering

  • jordnötssmör
  • blandade nötter, hackade

Gör så här

  1. Tarteletter
    Mixa samman alla ingredienser till tarteletterna. Blir degen för torr så tillsätt lite vatten i taget tills den precis börjar gå ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i silikonformar och ställ i kylen för att stelna.
  3. Chokladmousse
    Mixa alla ingredienser till moussen ca 3 minuter. Ju längre du mixar desto fluffigare blir moussen.
  4. Servering
    Ta loss tarteletterna från formarna och fyll dem med chokladmousse. Toppa med nötter och ringla över jordnötssmör.