Tartletter med chokladmousse och jordnötssmör

11 röster
20 m + tid i kyl
8 stycken

Jordnötstartletter fyllda med en krämig chokladmousse slår det mesta till fikat! Toppa med jordnötssmör och hackade nötter och det blir oslagbart! Det här enkla recept innehåller få ingredienser och är både glutenfritt, veganskt och tillagas utan ugn.

Tips! Blötlägg dadlarna i hett vatten 10 minuter så är de lättare att kärna ur och mixa sönder.

Visa mer
20 m + tid i kyl
8 stycken

Du behöver

Tarteletter:

  • 4 dl jordnötsringar
  • 0,75 dl kakao
  • 2,5 dl dadlar, ca 15 st
  • 0,5 msk kokosolja, smält
  • Nypa salt
  • Vatten

Chokladmousse:

  • 2 bananer
  • 2 avokado
  • 6 msk kakao

Dekorering:

  • Jordnötssmör
  • Nötter, hackade

Gör så här

  1. Tarteletter
    Mixa samman alla ingredienser till tarteletterna. Blir degen för torr så tillsätt lite vatten i taget tills den precis börjar gå ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i silikonformar och ställ i kylen för att stelna.
  3. Chokladmousse
    Mixa alla ingredienser till moussen ca 3 minuter. Ju längre du mixar desto fluffigare blir moussen.
  4. Servering
    Ta loss tarteletterna från formarna och fyll dem med chokladmousse. Toppa med nötter och ringla över jordnötssmör.
I samarbete med Kökets box
28 september 2018

Laddar fler recept