Tartelette med betor och fetaost

Fredrik Eriksson ny

Tartelette med betor och fetaost

22 ingredienser

1 h

Fredrik Eriksson bjuder på en festlig tartelette med betor, fetaost, kapris och persilja.

Ingredienser

portioner

Betor

  • 4-6 rödbetor, kokta och skalade (eller gulbetor)
  • 2 gulbetor, råhyvlade (eller polkabetor)
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk kapris
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 knippe persilja, hackad
  • 1 citron
  • svartpeppar

Pajdeg

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 125 g smör, kallt
  • 2 msk vatten
  • 1 ägg
  • salt [1 nypa]
  • vitpeppar, nymald
  • 1 krm kummin, stött
  • 1 krm fänkål, stött

Fyllning

  • 2 förp fetaost
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar

Servering

  • sallad

Gör så här

Betor

  1. Tärna rödbetorna grovt och hyvla gulbetorna.
  2. Lägg betorna i en bunke och slå på olivolja, kapris, lök och persilja.
  3. Pressa i halva citronen och riv ner skalet.
  4. Blanda runt så att betorna marineras fint.

Pajdeg

  1. Mät upp ingredienserna i en bunke och knåda till en jämn deg.
  2. Trycke sedan ut degen i en form.

Fyllning

  1. Smula fetaosten fint och blanda med ägg, grädde, olivolja och svartpeppar.
  2. Slå blandningen i formen och grädda på 200 grader i ca 25 minuter beroende på formens storlek.

Servering

  1. Toppa den ljumna pajen med betorna och servera eventuellt lite sallad vid sidan om.