Tartar på oxfilé med pepparotsdressing

koket.se
Tartar på oxfilé med pepparotsdressing
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tartar på oxfilé med pepparotsdressing

14 ingredienser

10 m

Starta middagen med en lyxig förrätt bestående av oxfilétartar, caviar och pepparrotsdressing.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 200 g oxfilé, fint skuren
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk schalottenlök, finskuren
  • 4 ostron, hackade
  • 0,5 citron, skalet
  • 2 msk forellrom
  • 4 msk kaviar (oscietra caviar)
  • 4 msk olivolja (mild och fin)
  • salt
  • peppar

Pepparotsdressing

  • 3 msk crème fraîche
  • 3 msk vatten
  • 2 msk färsk pepparrot, fint riven
  • salt

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till tartaren, spara eventuellt lite caviar till uppläggning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av även den.