Tartar på dovhjort

Tartar på dovhjort
Foto: Tv4

Tartar på dovhjort

1

10 ingredienser

40 m

Tartar på dovhjort med stekt kavring, pepparrot, äggula och majonnäs.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 300 g dovhjortsfilé
  • 2 skivor kavring
  • smör (till stekning)
  • 3 msk kapris
  • 0,5 dl färsk pepparrot (riven)
  • 1 knippe salladslök
  • 12 cornichons (inlagd smågurka)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk sriracha
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Strimla köttet i tunna små bitar.
  2. Tärna upp kavringen och stek bitarna lätt i lite smör.
  3. Tärna och skär grönsakerna i bitar.
  4. Fördela köttet på fyra tallrikar. Strö över tärnad och stekt kavring, kapris, pepparrot, salladslök och cornichons.
  5. Toppa med en klick majonnäs, sirachasås och avsluta med en äggula.