Torsk med äpple och fläder

Torsk med äpple och fläder
Foto: Luckyday
4

Du behöver

Flädergelé

  • 1 dl flädersaft
  • 1 dl fläder- eller äppelcidervinäger
  • 3 gelatinblad

Äppelsallad med krasse

  • 2 granny smith-äpplen, tärnade
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja

Torsk

  • 700 g torskrygg, om möjligt försök att få 4 skivor kokt torskrom, 2 torsklever och 4 färska torsklungor.
  • smör, till stekning
  • salt, efter smak

Gör så här

  1. Flädergelé
    Blanda vätskorna i en skål och lägg i gelatinbladen. När gelatinet är mjukt, ta upp det och smält det i ett vattenbad eller kastrull på låg värme. Häll tillbaka gelatinet i den kalla vätskan och ställ in i kylen 1-2 h.
  2. Sallad
    Blanda äpple, vinäger och olja i en skål. Strö över vattenkrassen.
  3. Torsk
    Skär torsken i portionsbitar och stek i generöst med smör. Ös fisken kontinuerligt under hela tillagningen (ca 10 min). Salta efter smak.
  4. Servering
    Servera torsken tillsammans med äppelsallad och lite flädergelé.
Kommentera receptet

Fler goda recept