Balkan meze

Foto: TV4
Balkan meze
7 ingredienser
45 min
Ustipke (friterad brödboll), prosciutto, olika ostar, oliver och olivolja.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 l frityrolja
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 0,25 jäst
- 0,5 tsk salt
- 2-3 dl vetemjöl (efter behov)
- 3 msk vodka
Gör så här
- Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med rumstempererad mjölk. Tillsätt ett vispat ägg, vodkan och sedan salt och mjöl.
- Börja med lite mjöl i taget och blanda tills du får en lös deg. Låt degen jäsa i ca 30 min under en ren kökshandduk.
- Värm oljan i en gryta. Använd en matsked för att ta upp degen i bitar från degbunken.
- Lägg degbiten försiktigt i oljan, var noga med att vända degbiten i oljan så att den friteras och får en gyllenbrun färg.
- Lägg sedan den friterade brödbollen på hushållspapper för att låta oljan droppa av.